ANASAYFA arrow right Güncel

Botanik Parkındaki şenlik ilgi gördü

Botanik Parkındaki şenlik ilgi gördü
YAYINLAMA: 15 Nisan 2020 / 22.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.14
Gaziantep H-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin eserlerinin yer aldığı resim ve ebru stantları ilgiyle izlendi
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Üniversitesi 8GAZÜ) ile Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi tarafından Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilmek suretiyle hayata geçirilmekte olan 4 ayrı proje kapsamında Gaziantep Botanik Parkı'nda şenlik ilgi gördü.
Gaziantep Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi tarafından hazırlanan, ''Parmaklıklar Ardından Güzel Düşler ve Sesler'' adlı SODES Projesi kapsamında Denetimli Serbestlik hizmetlerinden yararlanan çocuk ve gençlerden oluşturulan Türk Halk Müziği Konser Grubu'nun seslendirdiği eserler beğeniyle izlendi.
Ayrıca, Gaziantep H-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin eserlerinin yer aldığı resim ve ebru stantları ilgiyle izlendi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından hazırlanan ''Hayatın Ritmi'' adlı SODES projesi kapsamında hazırlanan davul şov davetliler tarafından ilgiyle izlendi.
Şenlik kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi tarafından SODES destekli olarak hazırlanan ''Şiirle Buluşma'' adlı proje kapsamında hazırlanan şiir dinletisi ile GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi tarafından hazırlanan ''Birlikte Güzel Yarınları'' konulu proje kapsamında oluşturulan bilgilendirme ve bilinçlendirme standı da büyük ilgi gördü.
Gaziantep Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Mehmet Karakoç, şenlikte yaptığı konuşmada, SODES Proje şenliklerine ''Parmaklıkların Ardından Güzel Düşler ve Sesler'' adlı SODES projesi kapsamında oluşturulan Türk Halk Müziği Konser Grubu ile resim ve ebru eserlerin sergilendiği stantlar ile katılmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
Karakoç, şöyle konuştu:
''Parmaklıkların Ardından Güzel Düşler ve Sesler adlı projemiz ile ıslah sürecine katkıda bulunmanın yanı sıra aynı zamanda yasayla ihtilafa düşmüş çocukların toplumla bütünleşme süreçlerine yardımcı olunmak suretiyle tekrar yasayla ihtilafa düşme risklerini asgariye indirmeyi ve toplumda var olan muhtemel ön yargıların kırılmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz.''
Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi adına konuşan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Yıldız ise şu bilgileri verdi: ''SODES Projeleri şenliğine Birlikte Güzel Yarınlara projemiz kapsamında bilgilendirme ve bilinçlendirme standımızla yer almaktayız. Bilindiği üzere Gaziantep ile genelinde 20 yıl içerisinde yaşanan göç hareketliliği nedeniyle nüfus yoğun bir şekilde artmıştır. Bunun sonucunda göçle gelen nüfusun profiline baktığımızda genç nüfusun yoğun olduğu görülmektedir. Konuyla ilgili araştırmalar da göstermektedir ki bu gençlerin mesleksiz olması suç işlemelerinde önemli bir risk faktörüdür. Aynı zamanda bu gençlerin kentin kültürüne adapte olmamalarından kaynaklanan çatışma da yaşanmaktadır. Bu çatışmanın sonucu olarak kentte kuralsızlık, suç ve şiddet olaylarında artış yaşanmaktadır. Gaziantep ili genelinde gençlerde yaşanan suç ve şiddet oranlarının araştırılıp ortaya konması, bu gençlerin kente entegrasyonunun sağlanması, suç ve şiddet oranının azaltılması bu projenin genel hedefidir.''
Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Hanifi Akın ise projelerine ilişkin olarak şu bilgileri verdi: ''Dört projenin yer aldığı SODES Projeleri şenliğine Şiirle Buluşma adlı proje kapsamında şiir dinletisi ile katılıyoruz. Gündemi yakalamayı ve Gaziantep'in kültür sanat ve edebiyat hayatını canlandırmayı kendine ilke edinen ve Gaziantep Kent Konseyi üyesi olan Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda SODES kapsamında 9 ay süreyle Şiirle Buluşma adlı bir proje yürütmektedir. Bu proje kapsamında Gaziantep Okuyor adıyla bir okuma kampanyası başlatılmış olup Haziran ayına kadar her gün bir okulda bir üyemiz konferans vermektedir. Yine bu proje kapsamında, Gaziantep Şiirle Buluşuyor-1 çerçevesinde 25-267 Mart tarihinde 1. Ayıntap Şiir Günleri'ni, 25-27 Mayıs tarihleri arasında ise 2. Ayıntap Şiir Günleri'ni düzenledik. Şehrimizin kültür ve edebiyat alanındaki etkinliğini ortaya çıkarma mahiyetinde Cumhuriyet Sonrası Gaziantep Şairleri adıyla ansiklopedik bir kitap çalışması yapılıyor.''

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *